Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@09:51:01 GMT

مهلت یک هفته‌ای برای نام‌نویسی جاماندگان یارانه

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۶۸۸۴

مهلت یک هفته‌ای برای نام‌نویسی جاماندگان یارانه

نام‌نویسی از متقاضیان جدید یارانه، از قلم افتادگان، جاماندگان و انصراف‌دهندگان دوره قبل تکلیفی است که قانون بودجه ۱۴۰۱ در راستای مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها بر دوش سازمان هدفمندی یارانه‌ها گذاشته است.

دولت پرداخت یارانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی را از این ماه آغاز و اعلام کرده یارانه حمایتی مذکور از این پس جایگزین یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی و یارانه معیشتی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این پرداخت برای حدود ۷۲ میلیون نفر در ۹ دهک درآمدی انجام شده است. اما در این بین تعدادی از هموطنان هستند که در فهرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها قرار نداشته و دریافتی ماهانه ندارند، هر چند که ممکن است جزو دهک‌های مشمول باشند.
آن طور که سخنگوی وزارت کار اعلام کرده ۸میلیون نفر از مردم کشورمان جزو افراد جامانده از یارانه محسوب می‌شوند که یا از ابتدا یارانه نمی‌گرفتند یا در سال‌های قبل انصراف سرپرست خانوار از دریافت یارانه موجب شده‌ فرزندان خانواده نتوانند یارانه بگیرند و اکنون پس از تشکیل خانواده نمی‌توانند جزو متقاضیان یارانه باشند و یا فرزندان آن‌ها که به دنیا می‌آیند به دلیل انصراف پدر خانواده از دریافت یارانه جا مانده‌اند.

یک هفته زمان برای نام‌نویسی جامانده‌ها و متقاضیان جدید
سرپرستان خانوارهایی که تاکنون از گرفتن یارانه جا مانده‌اند و یا متقاضی جدید دریافت یارانه هستند، ابتدا لازم است برای کسب اطلاع از آخرین وضعیت ثبت نام خود کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را شماره‌گیری کنند و سپس با مراجعه به آدرس اینترنتی my.gov.ir نسبت به ثبت درخواست برقراری یارانه خانوار خود اقدام کنند. متقاضیان برای ثبت‌نام به مراجعه حضوری به هیچ سازمانی نیاز ندارند.
زمان ثبت‌نام از متقاضیان جدید یارانه و جامانده روز پنجشنبه و فردا ۳۰ اردیبهشت از طریق این درگاه است. در صورتی که این متقاضیان باز هم به هر دلیلی موفق به انجام ثبت‌نام در روزهای یاد شده نشوند، می‌توانند در روز شنبه ۳۱ اردیبهشت‌ و یکشنبه ۱ خرداد ماه ۱۴۰۱ نسبت به ثبت‌نام خانوار خود اقدام کنند. با این حال دولت اعلام کرده ثبت‌نام از جاماندگان پس از این تاریخ نیز متوقف نخواهد شد و دوباره تاریخ جدید برای افرادی که در زمان مقرر موفق به ثبت‌نام نشوند، اعلام می‌شود.
ثبت نام منوط به در اختیار داشتن شماره همراه به نام سرپرست خانوار 
برای ثبت‌نام در اختیار داشتن شماره همراه به نام سرپرست خانوار، کدملی، کدپستی، تاریخ تولد و شماره شبا بانک مربوط به سرپرست خانوار ضروری است.
بدیهی است، پس از ثبت‌نام تمامی اطلاعات سرپرستان برای تعیین دهک به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال می‌شود که در صورت واجد شرایط بودن متقاضی، یارانه معوقه مطابق با دهک خانوار مربوطه از اردیبهشت‌ ماه ۱۴۰۱ به‌ حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

ثبت اعتراض معترضان به دهک‌بندی 
یا قطع یارانه

وزارت کار متصدی بررسی وضعیت درآمدی خانوارها و شناسایی اقشار مشمول دریافت یارانه و حذف پردرآمدها از فهرست یارانه‌بگیران است. با وجود گذشت یک هفته از اجرای این طرح ذهن مردم همچنان پر از پرسش‌های مختلفی در خصوص وضعیت اقتصادی و دهک خانواده‌شان، نحوه ثبت اعتراض و... است. معترضان به دهک‌بندی اعلام ‌شده و یا قطع یارانه اردیبهشت ‌ماه ۱۴۰۱ باید از طریق آدرس اینترنتی  hemayat.mcls.gov.ir اعتراض خود را ثبت و پیگیری کنند. علاوه بر سامانه حمایت، شماره تلفن گویای ۰۲۱۶۳۶۹ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شماره کارشناسی ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ به منظور رفع ابهام‌ها پاسخگوی شهروندان است.

امکان اعتراض و تقاضای مجدد یارانه از سوی دهک دهم 
بر اساس قانون و دهک‌بندی که از سوی دولت اعلام شده، کسانی که در دهک ۱۰ پردرآمدی شمرده می‌شوند، یارانه آن‌ها حذف شده و این هم به روش سیستمی و با کامپیوتر از طریق تقاطع‌گیری اطلاعات از سامانه‌های مختلف مانند ثبت احوال، ثبت اسناد،‌ مجموع درآمد خانوار، مایملک خانوار، تعداد سفر خارجی،‌ تعداد خودرو و تعداد منزل مسکونی مدنظر قرار می‌گیرد با این حال دولت امکان ثبت اعتراض و تقاضای مجدد از سوی افرادی که در این دهک قرار گرفته‌اند را در سامانه حمایت فراهم کرده است.
افرادی که در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشمول دریافت یارانه شده‌اند، نیازی به ثبت‌نام مجدد یا مراجعه به درگاه‌های اعلام ‌شده ندارند.

کارت‌های اعتباری کجا قابل استفاده است؟
آن‌ طور که اعلام شده، خرید کالا از همه فروشگاه‌های مواد غذایی که دارای کارت‌خوان هستند امکان‌پذیر است، منتها باید آن دستگاه کارت‌خوان در بانک مرکزی تعریف شده باشد. خوب است بدانید میزان اعتبار در کارت بانکی یا کارت یارانه‌ای به اندازه مابه‌التفاوت قیمت شهریور سال گذشته با قیمت جدید است. مثلاً اگر کالایی ۳۰ هزار تومان بوده و با برداشته شدن ارز ترجیحی به ۵۰ هزار تومان می‌رسد ۲۰ هزار تومان به اندازه مابه‌التفاوت آن کالا در قالب یارانه به حساب فرد واریز شده و آن فرد ۳۰ هزار تومان را از جیب می‌دهد و ۲۰ هزار تومان مابه‌التفاوت از اعتبارش هزینه می‌شود. بانک مرکزی هم براساس کد ملی افراد اعتبار را به کارت بانکی یا کارت یارانه آن‌ها واریز می‌کند و مردم می‌توانند از طریق «یارانه اعتباری» یا همان «کالابرگ الکترونیکی» کالا بخرند. 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: یارانه دریافت یارانه سرپرست خانوار هزار تومان ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۶۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند

پروانه رضاقلیزاده اظهار کرد: نام نویسی برای نخستین جشنواره کتابخوانی عشایر استان با هدف توسعه عدالت فرهنگی و تسهیل دسترسی جامعه هدف به کتاب، تا ۲۰ اردیبهشت ماه ادامه دارد و تاکنون ۶۶۱ نفر در این رویداد فرهنگی و علمی نام‌نویسی کرده‌اند. 

او افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر استان اردبیل موسوم به "بیلیک اوبالاری" در شهرستان‌های دارای جامعه عشایری از جمله پارس آباد، بیله سوار، اصلاندوز، انگوت و خلخال در حال برگزاری است و هفت هزار برگه از قبیل پرسش‌های چهارگزینه‌ای و نقاشی و تجربه نگاری مابین عشایر توزیع شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های استان اردبیل افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر برای نخستین بار در استان در سه بخش کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال با مشارکت حوزه هنری، سازمان امور اجتماعی کشور و استانداری اردبیل برگزار می‌شود و ارائه امکانات و خدمات فرهنگی، ایجاد فضای شاد با برنامه‌های فرهنگی و کتابخوانی و دسترس پذیر کردن کتاب برای جامعه عشایر استان از اهداف جشنواره است.

رضاقلی‌زاده ادامه داد: کتاب "کوه مرا صدا می‌زند" نوشته محمدرضا بایرامی از نویسندگان سرشناس استان، منبع این جشنواره است و بخش کودک شامل تصویرسازی و نقاشی زیست بوم عشایری، بازگویی قصه‌های عامیانه (فیلم سه دقیقه‌ای) و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

او درباره بخش نوجوان جشنواره تصریح کرد: این بخش شامل سئوالات چهار گزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، روخوانی گزیده‌ای از کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای)، نامه به شخصیت اصلی داستان (جلال)، خلاصه‌نویسی و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل افزود: بخش جوان و بزرگسال نیز شامل سئوالات چهارگزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، پویش معرفی کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای) نامه به نویسنده کتاب (محمدرضا بایرامی) و خلاصه‌نویسی است.

رضاقلی‌زاده گفت: دبیرخانه جشنواره در اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان پارس‌آباد مستقر است و دریافت و تحویل حضوری پاسخنامه‌ها در همه کتابخانه‌های عمومی سراسر استان میسر خواهد بود و شرکت‌کنندگان غیرحضوری می‌توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی جشنواره (www.ketabkhooon.ir) در این رخداد شرکت کنند.

استان اردبیل با ۸۳ کتابخانه عمومی در ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است و اغلب جامعه عشایر آن در شهرستان‌های شمالی استان ساکن هستند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • فردا آخرین مهلت دریافت مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ است
  • فردا، مهلت پایانی مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ
  • مهلت یک‌هفته‌ای استاندار برای ایجاد کارگروه ویژه اشتغال در لرستان
  • صلاح به تاریخ‌نویسی در لیگ برتر ادامه می‌دهد
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • اعلام آخرین مهلت استفاده از کالابرگ الکترونیکی
  • توصیه به یارانه‌بگیران؛ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • گشتی در اقتصاد ایران | جاماندگان سهام عدالت برای اعتراض به کجا مراجعه کنند؟
  • استقبال یک میلیون خانوار اصفهانی از کالابرگ الکترونیک
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی با کالابرگ الکترونیکی خرید کردند